VX Company Kennis Blog Oracle Translational Research Center (TRC)
post
Delen
10
dec '13

Oracle Translational Research Center (TRC)

Door René Kuipers in Big Data
Geen reacties

In de gezondheidszorg is het van belang om patiënten zo gepersonaliseerd mogelijk te behandelen. Immers, iedere patiënt is uniek. Helaas zijn klachten en ziektebeeld niet uniek, waardoor patiënten met vergelijkbare klachten eenzelfde behandeling krijgen als ieder ander met deze klachten. Het kan toch voorkomen dat bij de ene patiënt de behandeling succesvol is terwijl het bij een andere patiënt niet succesvol is. Om betere diagnoses te kunnen stellen en een meer op het individu toegesneden behandeling te kunnen toepassen is meer data die betrekking heeft op de patiënt nodig. Hoe meer data, hoe beter.

Genetische data is per definitie per patiënt uniek. Er is extreem veel meerwaarde te bereiken wanneer de traditionele, klinische gegevens kunnen worden verrijkt met het genetisch profiel van een individu. Middels Oracle Translational Research Center (TRC) is dit mogelijk. VX Company is als enige dienstverlener in Nederland getraind om dit platform te implementeren. Daarnaast beschikken we over relevante materiekennis op het gebied van moleculaire biologie om een dergelijk platform op de juiste manier te kunnen laten landen.

Vandaag is dan ook een belangrijke dag! Afgelopen week is Oracle met de 3.0 versie van TRC uitgekomen. Dat betekent dus Database, Weblogic, Data Integrator, Business Intelligence… Het hele circus mag worden opgetuigd met natuurlijk onze Exadata machine als hart van de database omgeving.

Ik houd je op de hoogte!

Meer weten over dit onderwerp?
René Kuipers
René Kuipers
Principal Consultant
+31 6 22 98 68 70

Laat een reactie achter

  • (will not be published)